Tråkväder och tröstshopping

Ja vänner, vad sägs om det underbara julvädret? Isak ville ta en uppfriskande promenad idag, men jag drog på det i det längsta. Slängde ut en murgröna med spinn som ska döden dö, dränkte in den i såpa och sen ska vädret få göra sitt - kan omöjligt misslyckas!

Jag, ungarna och ett lånebarn begav oss in till stan för att liva upp tillvaron något. Vi startade på Stålboms. Dottern och undertecknad föll för en fika av det matigare slaget, lånebarnet kände för smothie och lilleman blev sugen på chokladbiskvie.

Kicks hade 70% på favoritlyxiga hudvårdsmärket Nuxe. Som hittat! Jag som faktiskt behövde en skonsam rengöring och nåt närande för ögonpartiet. Får ytliga torrhetsrynkor på vintern, vilket gör att jag ser nyvaken ut. Inte kul att vara trött på vintern, men att gå runt och se ut som om det vore kl. sju på morgonen hela dagen lång, där går gränsen! Det blev en Lancomemascara också, även om det svider till. Finns ingen bättre, så är det bara!

Vidare till Lindex för att byta en leopardbh. Dottern fick två identiska i julklapp nämligen. Rakt framför ögonen hänger plötsligt en rätt snygg, tämligen välskräddad och figursydd kamelhårsfärgad kavaj. Hm.. snygg till cremefärgad eller puderrosa blus, tighta mörka jeans och stövlar. 36:an satt som en smäck och det är ju smickrande i sig, även om det säger föga. "Lantlig, passar dig!", uttryckte Amine som jag fick syn på och anföll vid strumporna. Är det något jag är synnerligen svag för så är det just smicker om att något är "Christinestil". Ett tips bara, om man vill ligga på plus! Man vill ju liksom inte vara en dussinkopia... lite motsägelsefullt med den där Lindexkavajen då kanske ;)

Mot Coop, utan kavaj. Mat åt ett tomt kylskåp, juice med lactobaciller, en liten, liten gå-bort-present till moster, hälsosamma vita Ca+D-vitaminpiller, bomullsrondeller, tandkräm, örngott i ekobomull och annat bra och ha. Hem, packa upp och fjäska lite för mannen som jag snäste åt i telefon. Bryna kycklingfiléer och skivor av lantbröd, göra sallad med granatäpple, kiwi och avokado och en krämig chiliaioli. Lätt kvällsmat för mig, hoppade brödet! Men eh... gick loss på de torkade fikonen en timme senare istället. Karaktär, skulle det ju bli ju!

Ska tröstse "Dyngkåt och hur helig som helst" i kväll. Den ger perspektiv. Köpte den åt mannen och mig, bara för att Mia Skäringer är så grymt närvarande, humoristisk, nutidsanalytisk och... svart. Lite komiskt bara att filmen råkade hamna i Flisans pakethög, när mannen slog in klapparna. "Och vad är det här?", frågar dottern förnumsigt förvånad men med något förändrad ansiktsfärg, när hon visar upp filmen under julklappsutdelningen. "Eh... den skulle ju inte vara till dig!", svarar jag blixtsnabbt och tillägger: "Det där är pappas och min film!". Som om det lät bättre...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0