Kontraster...

Tog för ovanlighetens skull bilen, när jag skulle bege mig till Skåne i tisdags. Kvällen var ljummen med låg sol. Lyssnade på hög musik, tog en paus och stannade och tankade. En nyvunnen skön frihetskänsla! Tänk att jag av alla, som dessutom älskar att åka tåg, romantiserar bilkörande... ;)

Märklig känsla att "bara" vara barn när man är hos sina föräldrar. Så lugnt, så skönt... annorlunda!

Vi var på begravning. En mor till en barndomsvän. En stark kvinna. Hade knackat mig klämkäckt på axeln och sagt "God kväll Fru Henriksson!", så sent som i slutet av januari.

Overkligt och obeskrivligt sorgligt, tomheten och saknaden gick att ta på... ändå finstämt och vackert. Fåglarna, soldiset och vårblommorna hjälpte till, och prästens tal som kändes hoppfullt. Tänker på de närmaste...

Urlakade åkte vi hem till Oscarsgatan och vände, bytte kläder. En liten runda på Polaren och Pyret. En sväng till Hedentorps Plantskola i Ängelholm också, en bukett och ett fikonträd. Spirande och grönskande!

Besök hos kusinen som fått en liten. Makalöst fascinerande med en nyföding. Rycks med så lätt och är glad att vi erbjöds att hålla. Ville nästan inte släppa... ;) Glädje och liv! Livet i det lilla - meningen. Klara - ett vackert namn. Passar en liten prinsessa!

Åkte hemåt, svängde av motorvägen vid Kvibille, gamla E6:an. Asige och Abild i kvällssol. Vackert!

Full av intryck - kontrasternas dag. Behövde rensa tankarna, tog en sakta jogg på mjuk skogsstig. Värmen och kylan från jorden - doften, alldeles vindstilla. Landade till sist i soffan med mjuk nybadad Isak som kramades och ville berätta om sin dag hos farmor.

Var rädda om er!
/Christine
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0