På bordet

Julbord! I år ska vi bara satsa på det som vi verkligen tycker är godast, har vi bestämt. Vi brukar i och för sig säga så varje år och det brukar bli mycket ändå... Kallskuret och korvar går i alla fall bort. Modern, fadern och broderskapet kommer framåt kvällen och tomten förstås. Han bor rätt nära.

Det här kommer att dukas upp på årets julbord:

  • Olika sorters krämiga sillar från Råå
  • Ekologisk löksill
  • Varmrökt lax med romsås
  • Gravad lax med gravlaxsås
  • Ägghalvor med stora egenpillade räkor och majonäs (Patrik brukar typ äta 10 själv)
  • Nubbesallad
  • Ål (säg inget... jag vet, men de är ju skåningar - svårt att lära gamla hundar sitta)
  • Lantpaté med Cumberlandsås och smågurkor
  • Ekologisk julskinka med skånsk senap (vi skippar Waldorfsalladen, tror jag)
  • Grönkål
  • Brunkål
  • Apelsinsallad med nötter och brysselkål
  • Julköttbullar med en gnutta kryddpeppar, öl och ansjovis
  • Janssons
  • Honungs- och apelsinglaserade revbensspjäll

Lyxknäcke och vörtbröd. Öl och must samt besk, svartvinbärssnaps eller Hallands Fläder i snapsglasen. Saffransparfait till efterrätt och den nya fruktkakefavoriten till kvällskaffet, möjligtvis.



2:a adventsfikat


Julbord på Ekholmen i lördags


Felicia speglar tiden genom kameralinsen

Kommentarer
Postat av: Pia

Det verkar som om ni ska bli mätta ; )

Vilken härlig adventsbjudning! GOD JUL!

Kram! /Pia

2011-12-23 @ 10:39:35
URL: http://anglarochdamm.blogspot.com/
Postat av: ulla

jösses amalia!

2011-12-23 @ 13:04:02
URL: http://ullaunna.blogg.se/
Postat av: Per

Det var tur att man valde rätt ställe att fira jul i år med all den goa maden :)

2011-12-24 @ 08:25:57
Postat av: Carina Wiberg

Vilka vackra bilder. Första gången jag kikar in i din blogg och den ska jag försöka följa. Kram Carina

2011-12-27 @ 14:27:52
Postat av: Christine

:) Kul! Vad glad jag blir...

Kram Christine

2011-12-27 @ 16:48:04
URL: http://christinehenriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0