Löpsteg från mödernesidan? Nja... kanske inte!

Grovmotorik kan ta fantastiska skutt på bara ett år, när man är 6 fyllda. Kondition likaså. Regelbunden fotbollsträning och cykelturer fram och tillbaka, fram och tillbaka... har gjort susen! Idag gick Hallandsloppet av stapeln, i Vessigebro. 850 svettiga metrar i klassen P8, som är den för de yngsta.

Mini gick ut hårt och susade förbi mamman efter ca. 30 m. Hon var återhållsam med påhejandet eftersom erfarenhet säger att farten lätt kan ökas lite väl övermodigt annars. Värmen var tryckande och modern förutspådde att minstingen skulle ta slut... fort.

Närsynt och med okorrigerat brytningsfel kisade hon bort i fjärran mot hörnet av Elissons ladugård. Lilleman var med i den främre klungan... otroligt! Sammanbiten och med löpsteg som en gasell, (vilket enligt den avelsintresserade pappan inte är sprunget ur generna från mödernesidan) spurtade han nästintill segervisst på upploppet. Enligt egen utsago hölls konkurrenterna stångna genom strategisk blockering av tjejen han hade i ryggen (ordvalet är exakt citerat bortsett böjningen). 

Under kvällens sammanslutning av familjemedlemmar kunde en stolt mini förnöjsamt berätta att han kom på 3:e plats av totalt 11 startande. En rund blank medalj, tre färgglada vattenpistoler i plast samt ett presentkort på Intersport värt 500 spänn, uppvisades också.

Redan på hemvägen klargjorde lilleman vad presenkortet skulle användas till - ett par RIKTIGA löparskor, såklart! Storlek 28...Pax med kardborreknäppning är numera för amatörer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0