Små gröna fingrar

Äntligen! I dag var det dags för små, små frön att bäddas in och låta sig omfamnas av varm bördig jord. Isak är en fena på att så och sätta. Vi har petat ner sättpotatis, jordärtskockor och gul lök. Därtill har vi sått morötter, svartrötter, rucola, rädisor, sockerärtor, dill och gräslök, varvat med kryddtagetes och gurkört som får stå för den blommande fägringen. I ena kanten av sålådan planterades jordgubbsplantor på armlängds avstånd från den engelskt röda barnbänken, där det ska drickas rabarbersaft och ätas kanelbullar. Drömmen om Bullerbyn lever!

I gamla pallkragen ska det imorgon sås lejongap, slingerkrasse och zinnia i sprakande kulörer. Ska sluta vara så rädd för färg. Hur kul är svalt vitt utan konkurrens, egentligen? Nu får "vita hörnan" möta färglatt, men fortfarande har jag aningen svårt för orange och gult... i alla fall på sommaren, kanske inte på hösten. Inspirationen är hämtad från grannen med den kuperade trädgården och de knalliga tulpanerna.

Lilleman har också spelat sammandrag idag, inte att förglömma. Förväntansfullt frågade han imorse om laget idag skulle få shorts som passade. Med uppgiven röst konstaterade han sedan att sist hade de minsann fått spela i A-lagets shorts. Haha... så var inte fallet, riktigt... men jag fick en bild framför mig av hur småttingarna kunde sett ut om de hade haft A-lagets shorts på sig.

De vann en av sina två matcher. Det viktiga är att vinna, kul kan man ha vid andra tillfällen! ;) Mini fick en boll i magen, blev blek och tappade andan. Modern sprang snabbt till undsättning, med värsta älgakliven... skärrad såklart!
Med förhoppning om god grobarhet och slemmiga mördare på behörigt avstånd önskar jag eder en trefvlig lördagskväll!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0