Lite lätt trött idag...

Oktoberfesten med nya jobbet var hur kul som helst. Dagen efter kvällen före är inte riktigt lika uppåt, eller jo... det går väl an, om den fylls med passande innehåll. Det har jag gjort.

Dessvärre började dagen lite småjobbigt. Hade fått en förfrågan att läsa igenom en tjugotvå sidor lång friluftsuppsats utifrån olika infallsvinklar i ämnena sv och idrott. Tog mig i kragen och gjorde det. Den var relevant, välresearch:ad och personlig. Layouten var snygg och bilderna hennes egna. Har sagt det förr och säger det igen: En-till-En möjliggör - för kreativa ungar som älskar att arbeta med det vidgade textbegreppet, som gillar frihet och att ta ansvar. Pages, olika texttyper - reflektion och fiktion såväl som fakta, egna illustationer, eget foto, källkritik, lätttillgänglig information på nätet från olika myndigheter och organisationer... you name it! Det är vägen (processen) som är mödan värd och att ha rätt redskap för kunskapandet är fantastiskt och privilegierat. Tänker på hur det var när man själv gick till bibblan och slog upp i inaktuella böcker, skrev för hand, klippte ut kopierade bilder och klistrade in.

Har slingat håret idag, hos en frissa som förstår precis hur jag tänker. Sandbeige i kalla toner och tunna, bruna slingor i kontrast, naturligt och enkelt. Nöjd! Hon är duktig hon, Kicki på La Frizz. Isak och Patrik tog en sväng på stan, lånade en massa djurböcker på bibblan och sedan var jag färdigfriserad och då åt vi sushi. Isak valde sina vanliga favoritnigirisar och en maki med avokado och jordnötter. Till lilla barnet köptes sedan en fin tablett på Törngrens att ha på köksbordet under ritblocket. En med massor av olika hästraser på, såklart!

Hämtade bilen hos Amine. En liten summering i soffan om kvällen före. Jag är glad för henne, så himla lätt att tycka om :)

Handlade lite smått på hemvägen. ICA Skrea Strand, en annan affär än de vanliga jag brukar handla i, är rätt otrogen. Köpte gula liljor som matchar naturens färger ute, att ge bort ikväll. Skönt att sätta sig till dukat bord! Ska till vänner med barn i Isaks ålder, lite extra kul för honom. I det Älvåsiska köket vankas middag, av och med  tonåringar.Ett sushifoto från förra helgen med Flisan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0