Lycka!

I tema UNIVERSUM undervisar jag just nu i religionsfilosofi - om intressanta, universella och viktiga livsfrågor som ungarna gillar att diskutera. Jag att tacksam över att ha en liten, seriös klass där det är tillåtet att berätta om sina tankar och känslor. Idag satte vi stolarna i en demokratisk ring, som alltid när vi samtalar. Det blir så bra dynamik då! Vi tog tre frågor och lika många rundor, så att alla skulle få samma chans till talutrymme, bli sedda och bekräftade. Så här löd frågorna:
  • Vad anser du är viktigt och meningsfullt i ditt liv?

  • Vad gör dig glad och lycklig?

  • Varför tror du människan gör så mycket ont?

En pojke svarade att familjen var det viktigaste för honom, hans vänner likaså men också Gud och att själv bilda familj en vacker dag. Så vackert och modigt och moget av en trettonåring att våga uttrycka sig så! Imorgon fokuserar vi på lycka och ser ett avsnitt av den nya tv-serien "Jakten på lycka". I slutet av veckan skriver vi tacksamhetsdagbok och gör bildspel (i Keynote eller Imovie) under devisen "Lycka för mig".

Ja, du Christine vad är lycka för dig då? Hm...

Jo, jag tror nog att lyckan står att finna just här och nu, som ikväll i det vardagliga lunket när det flyter på. Handla lite på ICA, fixa en Ceasarsallad med god parmesan, umgås med ungarna och prata med Patrik, träna en timme, hem och duscha, mysdress på, äta och prata i telefonen samtidigt med älskade Anna - tacksam över att ha en äkta själsfrände (hellre EN riktig vän!), se en tv-serie med Putte, lite läsning och sedan godnatt! En smula guldkant upptill då och då och lyckan är total!


God natt på er också!
/Christine

Ett minne från Österlen, i somras...

.


Kommentarer
Postat av: Gunilla

För mig är lycka det lilla. Doften av kaffe på morgonen, värmen från kärestan som sitter tätt intill, en glimt av solen en gråmulen dag...

2011-02-02 @ 10:02:29
URL: http://gunillaedding.blogspot.com
Postat av: Christine

Mmm... absolut! Det är det lilla som gör det, behövs inte mycket, skönt!

2011-02-02 @ 23:39:25
URL: http://christinehenriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0