Snart ska julen ut!

I år har jag inte blivit så där förförligt trött på julpynt som jag brukar bli. Denna känsla har tidigare infunnit sig ungefär vid tiden för nyårsafton. Kanske beror det på att julen inte har varit så röd det här året, utan mer gått i den vita och gröna färgskalan. Sparsamhet med tomtar är en dygd. Juldukar och julgardiner ett minne blott.

Märk väl att färgvalen inte är något politiskt ställningstagande. Beklagligt nog har jag blivit mindre och mindre radikalgrön i takt med att omvärlden fått upp ögonen. Svaret till denna smygande miljölättja kräver en djupare eftertanke och analys, så mer om dessa reflektioner i ett framtida inlägg.

Trots minimal jultrötthet är jag dock redo för nedpackning av vita stjärnor, adventsljusstakar, julkrubba, lingonkrans och julgransdekorationer. Det här året ska återställandet till vanlig ordning ske organiserat i två stora kartonger, en ska märkas "advent" och en "jul". Ordning och reda skapar lätthet i sinnet, i alla fall förenklar det nästa år.

Ut med det gamla och in med ljus och vitt. Det gäller att förebygga den humördipp som brukar dyka upp om ungefär en månad. De stora vita lamporna ska ställas i fönstersmygarna. Färska fräscha snittblommor får förgylla i mitt tycke årets längsta och tråkigaste månader - januari och februari. Nja, november är väl inte så kul heller egentligen... Tur att vi har och har haft en riktig vinter i alla fall!


Vita krispiga tulpaner är vacker vardagslyx och den där blekrosa sorten med gröna strimmor. En bukett i blandade tulpankulörer är också en stämningshöjare. Till dess att de små gula vintergäcken letar sig upp vid söderväggen håller vi till godo med det som bjuds inomhus. Förresten, vita liljor är också förtjusande - stilrena och doftande, varför välja?

Kommentarer
Postat av: sandra

Va smart med en adventslåda, de ska jag försöka komma ihåg tills nästa år. Va fint du har det med alla blommor!!

2011-01-08 @ 11:42:33
Postat av: Gunilla

SÅ vackert! Vita liljor är fantastiska.

Jag tycker också att november, januari och februari är trista, mörka och behöver lysas upp av blomster och annat ljus.

2011-01-08 @ 12:22:22
Postat av: Pia

Va´vackert ni har det! Tulpaner, jaavisst! Blir nog en ny bukett varje fredag för min del, för att verkligen njuta.

/Pia

2011-01-08 @ 14:13:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0