Somrigt sött
Busenkel hallon- och vitchokladpaj
Smulpaj:
150 g kallt smör
1, 75 dl råsocker el. vanligt strösocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Dela smöret i små bitar och nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa eller kör några snabba varv i matberedaren
Fyllning:
500 g hallon (från trädgården eller frysdisken)
200 g god vit choklad
Lägg hallonen i en pajform. Hacka fint eller grovriv den vita chokladen och fördela jämnt över bären. Strö över smulorna. Grädda i 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen fått fin färg. Låt svalna något och lägg färska hallon ovanpå.
Servera pajen med Sia:s ekologiska vaniljglass - en klassiker! Vill du minska sötman lägger du på en klick vispgrädde istället.
Sommarsmak!
Jordgubbstrifle
6 portioner
- 35 st små maränger (jag brukar baka egna annars går det bra att köpa färdiga - barnens favorit)
- 1 liter jordgubbar
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl lemon curd (se recept nedan eller köp färdig, finns i marmeladhyllan)
Garnering:
- 0,5 dl rostad flagad mandel
Krossa marängerna grovt. Skölj och skär jordgubbarna i skivor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i vackra glas på fot.
Lemon curd:
- 3 ägg
- 3,5 dl strösocker
- 2 citroner, rivet skal
- 125 g rumsvarmt smör
Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet.
Förvara och ha i kylen. Gott också som fyllning i tårta eller till ljumma nybakta scones med en klick grädde.

En enkel söt-syrlig dessert
oh så gott :D