Hos Anna i Stockholm

Är hos Anna i Stockholm, finaste och gulligaste. Kom med tåget i lördags kl. 18.00. På Centalen möttes vi upp och gick direkt till favvisrestaurangen - "den lille japanen". Inget flådigt ställe direkt, men GOTT! Härligt att vara i Stockholm igen, brukar bli ett par gånger om året.

Igår tog vi färjan ut till Djurgården för en promenad bort till Rosendal precis som alla andra stockholmare och turister, tydligen... Vi kikade runt bland odlingar och träd och inspirerades, men gick igen på grund av anstormningen av lediga människor som drabbats av trädgårds- och solskensfeber.

Mot Blå Porten... favvis-ställe nummer två. Där var Blossom... Jag glodde alldeles för mycket, i vanlig ordning. Hon glodde tillbaka, en liten stund. En ytterst olämplig vana jag har, att inte kunna vara diskret. Krispig Ceasar-sallad förresten, som slukades i ett nafs. "Dessertlatten" var perfekt!

Vi begav oss vidare till Skansenbutiken också, ingen turist-skit där inte, utan rejäla folkloriska ting, svensk design, bruksföremål och byggnasdvårdsprylar. Köpte ett förstoringsglas till Isak och små mördegsformar att ha värmeljus i. Hemma i lägenheten käkade vi pizza med tunn botten och drack rött vin, ett initiativ av killen - Annas alltså. Gott! Ingen low-carb diet här inte!

Idag har jag "jobbat", förenat nytta med nöje. Historieläraren förflyttade sig bakåt i tiden och njöt av varenda sekund. 1600-tals kulturhistoria i form av mäktiga Drottningholms slott - en rest av det förgångna, en bit av Stormaktstiden. Ensam omkringströvande i två timmar. Kina slott, barockträdgården, Hedvig Eleonoras sängkammare, gigantiska porträtt i stora salar, vackra färger, guld och sammet. Jag var barn sist jag var där och mindes föga. Älskar slott och kyrkor, men för all del även kojor. Kungahistoria är ju bara intressant när den sätts i ett sammanhang.

Dröm sött!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0